Teachers against COVID: De eerste ronde

week 1 – 7 juni

Op maandag 1 juni gaat de eerste huis aan huis sensibiliseringscampagne door. Elke maandag gaat het team op pad. De leerkrachten geven uitleg over corona (welke zijn de symptomen) en welke preventieve maatregelen men kan treffen. Naast de uitleg aan huis door een van de leerkrachten, wordt er ook informatie gegeven via de megafoon. 

Ons gemotiveerde team is klaar voor de start van de campagne 

Vanaf 1 juni zijn alle inwoners van Sierra Leone verplicht om mondmaskers te dragen op publieke plaatsen. Als je dit niet doet, riskeer je een gevangenisstraf van 6 maanden. Maar tot op heden worden er geen gratis mondmaskers voorzien door de overheid. Als je De gezinnen waren dus erg blij mondmaskers te ontvangen en gaven aan dat zonder deze gift van ons, velen van hen niet in de mogelijkheid zijn om zelf maskers aan te kopen. 

Het team deelde mondmaskers uit aan alle gezinsleden (van de leerlingen), maar aangezien ze vaak met velen onder een dak woonden, zijn we tijdens deze eerste dag al een groot deel door onze voorraad van 500 mondmaskers heen. De vraag zal groter zijn dan ons aanbod, dus bijkomende financiële middelen zullen zeker gebruikt worden om extra mondmaskers te maken.

Tijdens de sensibilisering op maandag waren niet alle leerlingen thuis, sommige moeten mee gaan werken op het land met hun ouders of worden ingeschakeld voor andere klusjes. Daarom werd de afspraak doorgegeven dat de leerlingen op woensdag 3 juni de lesbundels in de school moesten ophalen. Elke woensdag worden de bundels terug ingeleverd en krijgen leerlingen hun nieuwe bundel.