Week 5: Regen in aantocht

Week 29 juni – 5 juli

Op maandag trok het team weer op pad.

Het regenseizoen is nu echt van start gegaan. De komende weken zal de huis aan huis campagne niet persé op maandag doorgaan, maar zal het weer bepalen wanneer het team op ronde gaat. Enkele paraplu’s werden aangekocht, dus zijn de leerkrachten toch een beetje gewapend tegen de regen. Tegen een zware stortregen is echter geen enkele “umbrella” bestand :-). Het team heeft echter beslist om ook in augustus de sensibiliseringscampagne verder te zetten.
De 830 euro die we via Edukado ontvingen werden besteed aan het maken van mondmaskers, aankoop zeep, aankoop batterijen voor de megafoon, aankoop paraplu’s, en salarissen en compensation voor de teamleden voor de komende maand juli.

Het afstandsonderwijs loopt stilaan op zijn einde nu de vakantie dichterbij komt. Alle leerkrachten van de school beginnen nu met het opmaken van de rapporten. De bundels met leerstof die de leerlingen de voorbije weken maakten worden door de betrokken leerkrachten verwerkt en gedeeltelijk meegeteld voor de rapporten.
Enkel de leerlingen van het 6e leerjaar komen wel nog naar school. Zij worden voorbereid op het nationale WAEC examen. Onze leerlingen van het 6e moeten dit examen gaan afleggen in een naburige school onder supervisie van de leerkracht van die school. Onze headmistress ontvangt op haar buurt leerlingen van een andere school in de buurt. Een beetje een doorschuifsysteem tussen 4 scholen.