Week 6: Dalende trend

week 6 juli – 13 juli

De corona cijfers lijken de goede kant op te gaan in Sierra Leone. Er is een dalende trend te zien. Er zijn reeds versoepelingen van kracht, zoals het opheffen van de reisrestricties tussen binnenlandse districten. Op 22 juli zou ook de luchthaven terug open gaan. Spannend afwachten wat dit gaat betekenen voor het aantal besmettingen. Ook het regenseizoen brengt uitdagingen met zich mee, zeker in de krottenwijken in Freetown, zoals overstromingen, gebrek aan hygiëne, cholera uitbraken ed. Deze plaatsen zijn zeker ook een risico om een besmettingshaard te worden voor COVID19 uitbraken. Het is van groot belang dat de regering een goed rampenplan opstelt voor het geval een combinatie van rampen zich stelt. Sensibilisering blijft erg belangrijk om weerstand en onwetendheid m.b.t. corona te verminderen. 

Op maandag trok het team van deur tot deur. We zijn erg blij te zien dat ze steeds zelf het mondmasker dragen. Zij vervullen immers een voorbeeldfunctie. 

De leerlingen van het 6e leerjaar volgen ondertussen les in onze school ter voorbereiding van het nationaal examen. En ja … zowel leerlingen als leerkracht met mondmasker!

De andere leerkrachten beginnen stilaan met het schrijven van de rapporten.