Sierra Leone 2017

Het project loopt gevaar!

Tot onze grote spijt werden we in de afgelopen weken geconfronteerd met malafide praktijken ten nadele van ons schoolproject in  6 Mile, Waterloo. De secundaire school en bijhorigheden die daar beetje bij beetje gebouwd werden in de afgelopen jaren en van zonnepanelen voorzien, zouden met wat geluk, in september 2021 klaar zijn om de deuren te openen voor leerlingen van het eerste middelbaar.

Jammer genoeg werd het sanitaire blok vernield, enkele weken geleden. Enkele dagen geleden werd ook het conciërge gebouwtje, dat later dienst zou doen als kantoortje bij de school, vernield. Het schoolgebouw is voorlopig ongeschonden, maar de schrik zit er goed in. 

We hebben inmiddels brieven verstuurd naar verschillende lokale Ministeries om bescherming te vragen over het geen er nog rest, en om tussen te komen in deze zaak. Tot op heden mochten we echter geen antwoord ontvangen. 

We zouden graag een oproep doen, aan jullie, om mee kracht bij te zetten, en mails te sturen vanuit jullie eigen naam. We hopen dat deze actie zal aantonen dat we ECHT wel tussenkomst verwachten, en dat het niet een mailtje is, die onbeantwoord wegkwijnt in de mailbox van ene ambtenaar.

Concreet:

We hebben een voorbeeldbrief opgesteld. Jullie kunnen de inhoud van deze brief kopiëren naar een nieuwe e-mail of de brief aanpassen en als bijlage versturen naar volgende email adressen:

info@mbsse.gov.sl

info@psru.gov.sl

info@statehouse.gov.sl

Dit is uiteraard volledig vrijblijvend,

Mocht je verdere vragen hierover hebben, stuur dan een mailtje naar eyeforsalone@hotmail.com  en info@edukado.be  zodat we je vragen kunnen beantwoorden.

Via de knop achtergrondinfo, vind je een document met de beschrijving van de feiten in chronologische volgorde.

Enkele feiten over het project

Locatie: Afrika, Sierra Leone, Waterloo
Begindatum: 14/11/2016
Einddatum: 31/08/2017
Beschrijving: Bouw van een lagere school bestaande uit twee à drie klaslokalen
Partnerorganisatie in het Noorden: Eye for Salone
Partnerorganisatie in het Zuiden: Flemish Institute and Primary School

Dompel je onder in het project