Sierra Leone 2017

Een onvoorstelbare tegenslag

Tot onze grote spijt werden we in februari 2021 geconfronteerd met malafide praktijken ten nadele van ons schoolproject in 6 Miles, Waterloo, Sierra Leone. De secundaire school die in samenwerking met Edukado gebouwd werd in 2017 en bijhorigheden op het schooldomein die de afgelopen jaren waren bijgebouwd en van zonnepanelen voorzien, zouden, met wat geluk, in september 2021 klaar zijn om de deuren te openen voor leerlingen van het eerste middelbaar.

Jammer genoeg werd de hele site afgebroken, ondanks al onze pogingen om dit tegen te houden.

Via de knop achtergrondinfo, kan je meer te weten komen over deze spijtige gebeurtenis en welke acties reeds ondernomen werden.

Wij willen de privépersoon achter deze vernieling verantwoordelijk stellen en roepen hiervoor de hulp in van de Belgische ambassade en de Sierra Leoonse overheid. We eisen dat de school heropgebouwd wordt in het belang van alle leerlingen wiens toekomst hierdoor een serieuze slag heeft gekregen. Je kan ons hiermee helpen door de petitie te ondertekenen.

Indien je hier meer vragen over zou hebben, kan je terecht bij onze partner eyeforsalone@hotmail.com die de situatie ter plekke nauwgezet opvolgt.

Enkele feiten over het project

Locatie: Afrika, Sierra Leone, Waterloo
Begindatum: 14/11/2016
Einddatum: 31/08/2017
Beschrijving: Bouw van een lagere school bestaande uit twee à drie klaslokalen
Belgische partnerorganisatie: Eye for Salone
Sierra Leoonse partnerorganisatie: Flemish Institute and Primary School

Dompel je onder in het project