Teachers against COVID-19

Doneer een sensibiliseringspakket

En help het leerkrachten team uit Sierra Leone in hun strijd tegen COVID-19

De COVID pandemie dwingt Sierra Leone tot het uiterste. De aantallen lopen op. Werkloosheid, hongersnood en armoede nemen toe. Een humanitaire ramp loert om de hoek. Ondanks het goede beleid van hun leiders hebben de armste mensen het erg moeilijk. 

Om een ramp te voorkomen zijn de leerkrachten van de primary school Eye For Salone in actie geschoten. Dorpsgenoten mondeling informeren over het virus, zeep en mondmaskers uitdelen, afstandsonderwijs aanbieden, ze doen het allemaal. Hoe groot hun motivatie ook is, hun bereik is beperkt. Ze kunnen niet eens al hun kleuters van een pakket voorzien. Geef deze changemakers vleugels. Laat hen grenzen verleggen, elke dag opnieuw. Uw hulp is nodig. Ontdek wat ze doen en hoe jij het verschil kan maken.

Deadline 30 juni

Ik ben al overtuigd, ik wil doneren!

De crowdfunding is succesvol afgelopen. Er is 2415EUR opgehaald voor de sensibiliseringscampagne van de leerkrachten.

Changemaker Mohamed aan het woord

Mohamed vertelt je in deze video alles wat je moet weten over het project. Deze videoproductie is een donatie van Klin At Entertainment, een opkomend entertainment bureau uit Bo, Sierra Leone.

 

“All I want is the project to succeed”

-Mohamed Jubairu Jalloh, CEO Klin At Entertainment-

Enkele feiten

Locatie: Afrika, Sierra Leone, Waterloo
Begindatum: 01/06/2020
Einddatum:  – in uitvoering –
Beschrijving: Invoeren van afstandsonderwijs en het uitvoeren van een sensibiliseringscampagne om een COVID-19 epidemie in hun lokale community te voorkomen.
Partnerorganisatie in het Noorden: Eye for Salone
Partnerorganisatie in het Zuiden: Flemish Institute and Primary School

In cijfers

Opgehaald

2455

Einddoel

2000€

Impact

al1000personen

Doneren geeft hen vleugels!

10€ = 4 Pakkettenj

4 gezinnen zullen gesensibiliseerd worden over covid-19 en elk gezinslid zal een stuk zeep en een mondmasker krijgen. Hierdoor kunnen ze de kennis onmiddellijk in de praktijk zetten. Hun schoolgaande kinderen krijgen een lesbundel om oefeningen te maken, over een week moeten ze die indienen.

50€ = 20 Pakketten + je krijgt een Scrunchique mondmasker

20 gezinnen zullen gesensibiliseerd worden net zoals bij het vorige pakket. (psst, je krijgt een handgemaakt mondmasker van het modebedrijf Scrunchique. Deze maskers worden gratis gemaakt ten voordele van dit project. Enkel de stoffen worden door Edukado betaald. Dit wordt samen met een Sierra Leons bedankingskaartje opgestuurd via de post. Zorg er dan wel voor dat je ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief zodat we je kunnen contacteren)

Doneer op de bankrekening van Edukado

IBAN: BE28 0015 1911 9020BIC Code (SWIFT): GEBABEBB

Vermelding: “Schenking Teachers against COVID” + aantal pakketten (bv. 4 pakketten)

Updates

Week 6: Dalende trend

week 6 juli - 13 juli

De corona cijfers lijken de goede kant op te gaan in Sierra Leone. Er is een dalende trend te zien. Er zijn reeds versoepelingen van kracht, zoals het opheffen van de reisrestricties tussen binnenlandse districten. Op 22 juli zou ook de luchthaven terug open gaan. Spannend afwachten wat dit gaat betekenen voor het aantal besmettingen. Ook het regenseizoen brengt uitdagingen met zich mee, zeker in de krottenwijken in Freetown, zoals overstromingen, gebrek aan hygiëne, cholera uitbraken ed. Deze plaatsen zijn zeker ook een risico om een besmettingshaard te worden voor COVID19 uitbraken. Het is van groot belang dat de regering een goed rampenplan opstelt voor het geval een combinatie van rampen zich stelt. Sensibilisering blijft erg belangrijk om weerstand en onwetendheid m.b.t. corona te verminderen. 

Op maandag trok het team van deur tot deur. We zijn erg blij te zien dat ze steeds zelf het mondmasker dragen. Zij vervullen immers een voorbeeldfunctie. 

De leerlingen van het 6e leerjaar volgen ondertussen les in onze school ter voorbereiding van het nationaal examen. En ja … zowel leerlingen als leerkracht met mondmasker!

De andere leerkrachten beginnen stilaan met het schrijven van de rapporten. 

 

Week 5: Regen in aantocht

Week 29 juni - 5 juli

Op maandag trok het team weer op pad.

Het regenseizoen is nu echt van start gegaan. De komende weken zal de huis aan huis campagne niet persé op maandag doorgaan, maar zal het weer bepalen wanneer het team op ronde gaat. Enkele paraplu’s werden aangekocht, dus zijn de leerkrachten toch een beetje gewapend tegen de regen. Tegen een zware stortregen is echter geen enkele “umbrella” bestand :-). Het team heeft echter beslist om ook in augustus de sensibiliseringscampagne verder te zetten.
De 830 euro die we via Edukado ontvingen werden besteed aan het maken van mondmaskers, aankoop zeep, aankoop batterijen voor de megafoon, aankoop paraplu’s, en salarissen en compensation voor de teamleden voor de komende maand juli.

Het afstandsonderwijs loopt stilaan op zijn einde nu de vakantie dichterbij komt. Alle leerkrachten van de school beginnen nu met het opmaken van de rapporten. De bundels met leerstof die de leerlingen de voorbije weken maakten worden door de betrokken leerkrachten verwerkt en gedeeltelijk meegeteld voor de rapporten.
Enkel de leerlingen van het 6e leerjaar komen wel nog naar school. Zij worden voorbereid op het nationale WAEC examen. Onze leerlingen van het 6e moeten dit examen gaan afleggen in een naburige school onder supervisie van de leerkracht van die school. Onze headmistress ontvangt op haar buurt leerlingen van een andere school in de buurt. Een beetje een doorschuifsysteem tussen 4 scholen.

Week 4: Een nieuwe regio

WEEK 22-28 juni

Op maandag is er opnieuw bedeling van mondmaskers en zeep, maar deze keer in een andere regio.
Er wordt niet alleen toelichting gegeven over het gebruik van de mondmaskers, over het Covid_19 virus en over handhygiëne. Maar er wordt ook uitdrukkelijk gevraagd aan de ouders om de mondmaskers te dragen wanneer ze op de school komen.
We merkten vorige week dat dit een werkpuntje was.
Benieuwd naar het resultaat woensdag bij het inleveren van het huiswerk.

Er zijn tegen einde deze week zo’n 1000 mondmaskers reeds verdeeld en daarmee zijn we door de voorraad heen.

Om verder te kunnen gaan met de campagne, wordt er op zoek gegaan naar bijkomende sponsoring. Die is er gelukkig gevonden dankzij de samenwerking met Edukado en de giften van sponsor meters, peters en sympathisanten.
Dank jullie wel hiervoor!


Er wordt hard gewerkt om opnieuw een voorraad mondmaskers te maken.

Dankzij het ontvangen bedrag van Edukado (240 euro) konden we een nieuwe printer aankopen want onze huidige had het begeven. Van het restbedrag kochten we inkt en papier. Zo konden de leerkrachten weer aan de de slag met hun voorbereidingen.

Op dinsdagen bereiden de leerkrachten zorgvuldig de huiswerkbundels voor .

Op straat wordt het dragen van mondmaskers stilaan ingeburgerd.
Dit heeft te maken met de hoge boetes die door door de overheid wordt opgelegd.
Doordat de grenzen tussen de districten nog steeds gesloten zijn, is het voor vele mensen niet makkelijk om hun kleine handeltjes te drijven. Vaak wordt er van groothandelaars in Freetown gekocht maar dat kan nu niet.

Op woensdag in the FLEMISH INSTITUTE van EFS, wordt er nog meer nadruk gelegd op de handhygiëne.
De leraars demonstreren dat de handen moeten gewassen worden aan de mobiele wasunits met water en zeep, alvorens het huiswerk kan worden ingeleverd en afgehaald.

De leerlingen worden ook in kleinere groepen ontvangen en blijven zoveel mogelijk in open lucht.
Maar dat kan natuurlijk alleen als het niet regent . Vandaag hebben we geluk dat het niet regent, want het regenseizoen is gestart.

De leerkrachten van de school hebben een voorbeeldfunctie en dragen dan ook mondmaskers op school en tijdens de sensibiliseringscampagne.

Geef een gift om van dit project een succes te maken

Dompel je onder in het project