Togo 2022

Enkele feiten

Locatie: Africa, Togo
Begindatum: 06/11/2020
Einddatum: 04/10/2022 
Beschrijving: Bouw van een hangar voor een middelbare school
Belgische partnerorganisatie: Togo Debout
Togolese partnerorganisatie: Sichem
Ingezameld budget: 18.170€

Dompel je onder in het project

Het project werd geleid door Togolese Changemaker Arsène Attidokpo. Hieronder vertelt hij meer over wat er is gerealiseerd. Meer info over de organisatie Sichem kan je vinden in zijn brief in de blauwe sectie of op hun website.

“Dit project situeerde zich in een nieuw Lyceum in Dzogblakope, Togo. Er werd tijdens de zomermaanden een ​hangar gebouwd voor een middelbare school waarin zowel ASO, TSO als BSO gegeven zal worden. Deze mengvorm is in België gebruikelijk, maar zeer zelden te vinden in Togo.

Het doel van het project is om jongeren uit het landelijke gebied rond het dorp Dzogblakopé de kans te geven middelbare studies te doen of om na de lagere school meteen toegang te krijgen tot een beroepsopleiding op technisch of beroepsniveau. De enige middelbare school (ASO) in de omgeving ligt op ongeveer 10 kilometer van het dorp. Maar heel weinig jonge mensen uit de buurt krijgen de kans om zich in te schrijven omdat de leerlingen die dichter bij de school wonen voorrang krijgen. Hun kans op retentie en slagen ligt immers hoger dan leerlingen die dagelijks 2 x 10 km te voet moeten afleggen en daardoor ook minder studietijd hebben, noch voldoende licht om na 18u te kunnen studeren en taken te maken.

Er is was nood aan extra TSO en BSO-opleidingen. De bouw van de hangar als onderdeel van deze middelbare school geeft aan minstens 50 jongeren uit het dorp Dzogblakopé en de omliggende dorpen de kans om een beroepsopleiding te volgen in een degelijk uitgerust kader. Op lange termijn wordt zo het educatieve en professionele aanbod voor de lokale gemeenschap vergroot.”

Projectmanager Arsène aan het woord

Arsène is hoofd van de onderwijstak van Sichem, de aanvragende organisatie in het Togo 2022 project. In de brief die je via de knop kan lezen stelt hij zichzelf en Sichem voor.

Brief
[/vc_section]