Activiteiten

Op deze pagina vind je onze sociale media posts en onze blog artikelen.

Veel lees plezier!

Nothing found.

Afgelopen activiteiten

Week 6: Dalende trend

week 6 juli - 13 juli

De corona cijfers lijken de goede kant op te gaan in Sierra Leone. Er is een dalende trend te zien. Er zijn reeds versoepelingen van kracht, zoals het opheffen van de reisrestricties tussen binnenlandse districten. Op 22 juli zou ook de luchthaven terug open gaan. Spannend afwachten wat dit gaat betekenen voor het aantal besmettingen. Ook het regenseizoen brengt uitdagingen met zich mee, zeker in de krottenwijken in Freetown, zoals overstromingen, gebrek aan hygiëne, cholera uitbraken ed. Deze plaatsen zijn zeker ook een risico om een besmettingshaard te worden voor COVID19 uitbraken. Het is van groot belang dat de regering een goed rampenplan opstelt voor het geval een combinatie van rampen zich stelt. Sensibilisering blijft erg belangrijk om weerstand en onwetendheid m.b.t. corona te verminderen. 

Op maandag trok het team van deur tot deur. We zijn erg blij te zien dat ze steeds zelf het mondmasker dragen. Zij vervullen immers een voorbeeldfunctie. 

De leerlingen van het 6e leerjaar volgen ondertussen les in onze school ter voorbereiding van het nationaal examen. En ja … zowel leerlingen als leerkracht met mondmasker!

De andere leerkrachten beginnen stilaan met het schrijven van de rapporten. 

 

Week 5: Regen in aantocht

Week 29 juni - 5 juli

Op maandag trok het team weer op pad.

Het regenseizoen is nu echt van start gegaan. De komende weken zal de huis aan huis campagne niet persé op maandag doorgaan, maar zal het weer bepalen wanneer het team op ronde gaat. Enkele paraplu’s werden aangekocht, dus zijn de leerkrachten toch een beetje gewapend tegen de regen. Tegen een zware stortregen is echter geen enkele “umbrella” bestand :-). Het team heeft echter beslist om ook in augustus de sensibiliseringscampagne verder te zetten.
De 830 euro die we via Edukado ontvingen werden besteed aan het maken van mondmaskers, aankoop zeep, aankoop batterijen voor de megafoon, aankoop paraplu’s, en salarissen en compensation voor de teamleden voor de komende maand juli.

Het afstandsonderwijs loopt stilaan op zijn einde nu de vakantie dichterbij komt. Alle leerkrachten van de school beginnen nu met het opmaken van de rapporten. De bundels met leerstof die de leerlingen de voorbije weken maakten worden door de betrokken leerkrachten verwerkt en gedeeltelijk meegeteld voor de rapporten.
Enkel de leerlingen van het 6e leerjaar komen wel nog naar school. Zij worden voorbereid op het nationale WAEC examen. Onze leerlingen van het 6e moeten dit examen gaan afleggen in een naburige school onder supervisie van de leerkracht van die school. Onze headmistress ontvangt op haar buurt leerlingen van een andere school in de buurt. Een beetje een doorschuifsysteem tussen 4 scholen.

Week 4: Een nieuwe regio

WEEK 22-28 juni

Op maandag is er opnieuw bedeling van mondmaskers en zeep, maar deze keer in een andere regio.
Er wordt niet alleen toelichting gegeven over het gebruik van de mondmaskers, over het Covid_19 virus en over handhygiëne. Maar er wordt ook uitdrukkelijk gevraagd aan de ouders om de mondmaskers te dragen wanneer ze op de school komen.
We merkten vorige week dat dit een werkpuntje was.
Benieuwd naar het resultaat woensdag bij het inleveren van het huiswerk.

Er zijn tegen einde deze week zo’n 1000 mondmaskers reeds verdeeld en daarmee zijn we door de voorraad heen.

Om verder te kunnen gaan met de campagne, wordt er op zoek gegaan naar bijkomende sponsoring. Die is er gelukkig gevonden dankzij de samenwerking met Edukado en de giften van sponsor meters, peters en sympathisanten.
Dank jullie wel hiervoor!


Er wordt hard gewerkt om opnieuw een voorraad mondmaskers te maken.

Dankzij het ontvangen bedrag van Edukado (240 euro) konden we een nieuwe printer aankopen want onze huidige had het begeven. Van het restbedrag kochten we inkt en papier. Zo konden de leerkrachten weer aan de de slag met hun voorbereidingen.

Op dinsdagen bereiden de leerkrachten zorgvuldig de huiswerkbundels voor .

Op straat wordt het dragen van mondmaskers stilaan ingeburgerd.
Dit heeft te maken met de hoge boetes die door door de overheid wordt opgelegd.
Doordat de grenzen tussen de districten nog steeds gesloten zijn, is het voor vele mensen niet makkelijk om hun kleine handeltjes te drijven. Vaak wordt er van groothandelaars in Freetown gekocht maar dat kan nu niet.

Op woensdag in the FLEMISH INSTITUTE van EFS, wordt er nog meer nadruk gelegd op de handhygiëne.
De leraars demonstreren dat de handen moeten gewassen worden aan de mobiele wasunits met water en zeep, alvorens het huiswerk kan worden ingeleverd en afgehaald.

De leerlingen worden ook in kleinere groepen ontvangen en blijven zoveel mogelijk in open lucht.
Maar dat kan natuurlijk alleen als het niet regent . Vandaag hebben we geluk dat het niet regent, want het regenseizoen is gestart.

De leerkrachten van de school hebben een voorbeeldfunctie en dragen dan ook mondmaskers op school en tijdens de sensibiliseringscampagne.