Om geld in te zamelen voor de bouw van klaslokaaltjes in Burkina Faso kon de vzw Edukado een heleboel (ex-)sporters warm maken om een gesigneerd truitje te veilen. Het aanbod is divers: van de keepershandschoenen van Davy Roef tot een shirt van Rode Duivel Leander Dendoncker.

Doe hier een bod en steun zo ook ons project in Burkina Faso!

 

 

Vzw Edukado is een vrijwilligersorganisatie die solidariteitsprojecten in ontwikkelingslanden aanbiedt aan studenten. De organisatie heeft onder andere al gewerkt aan de bouw van een bevallingsruimte, watervoorziening en scholen. Deze zomer vertrekken tien VUB-studenten naar Burkina Faso om er twee leslokalen te bouwen voor kinderen tussen 6 en 14 jaar oud.

De bouw van klaslokalen is van belang omdat Burkina Faso behoort tot een van de armste landen ter wereld en tot circa 71 % van de bevolking er analfabeet is. Inzetten op onderwijsvoorziening is bijgevolg een must.

Het voorbije jaar verzamelden de studenten met de organisatie van allerhande activiteiten al redelijk wat fondsen. Met de veiling van een mooi aanbod voorwerpen hopen de studenten aan het budget van 20,000 EUR te geraken om zo het project tot een goed eind te brengen. Ze bieden hierbij het volgende aan:

-Een getekend voetbaltruitje van Dennis PRAET, speler bij Sampdoria, Italië.

-Een getekend voetbaltruitje van Leander DENDONCKER, speler bij Anderlecht, België (getekend door Dendoncker en 18 andere Anderlecht-spelers).

- Getekende keepershandschoenen van Davy ROEF, speler bij Waasland-Beveren, België.

Deze sporters hebben alvast hun goed hart getoond. Mogen we ook op u rekenen?  Alvast bedankt, ook namens de kinderen in Burkina Faso!

De veiling gaat van start op vrijdag 25 mei om 9u en eindigt een week later, op vrijdag 1 juni om 9u.

Ook op Wielerkrant.be veilt vzw Edukado enkele gesigneerde wielershirts van onder meer Jan Bakelants, Tom Van Asbroeck en niemand minder dan Kannibaal Eddy Merckx.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door hier te drukken.

Lees hier onze privacy policy.

Ga naar boven